Camerasystemen voor vrachtwagens

Vrachtwagens

Vrachtwagens

Reiniging

Reiniging

Hulpverleningsvoertuigen

Hulpverleningsvoertuigen

Veiliger

Het verkeer wordt steeds drukker. Van u wordt niet alleen overzicht verwacht, maar ook dat u op tijd, veilig en zonder schade op de plaats van bestemming aankomt.

Hoe groot het cliché ook, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Een vrachtwagen heeft rondom blinde hoeken, waardoor men makkelijk schade kan oplopen. Hetzij aan de truck zelf, hetzij aan personen of objecten. Een zichtoplossing van Orlaco geeft de chauffeur de extra ogen die hij nodig heeft, onnodige schades worden voorkomen.

Minder risico, verbeterde veiligheid, dat is het voordeel.

Efficiënter

Goed zicht rondom een vrachtwagen is onmogelijk zonder hulpmiddelen. De zichtoplossingen van Orlaco verbeteren de efficiëntie van de handelingen. Het uit- en instappen tijdens het laden en lossen om de afstand te bepalen bijvoorbeeld is met een camerasysteem verleden tijd. Dat levert meteen economische voordelen op.

Ergonomischer

Goed zicht is net zo belangrijk als een goede werkhouding. De Nederlands organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) heeft in opdracht van Orlaco een rapport gemaakt over de optimale positie van de monitor in de cabine. Er is rekening gehouden met de beelddiagonaal van de monitor en de plaats van de spiegels, de voorruit en de chauffeur.

De testresultaten werden opgenomen in de installatie manual van elk systeem en zorgen ervoor dat de chauffeur zonder extra handelingen op een ergonomische manier zijn werk kan doen.