Camerasystemen voor hijskranen: van telescoop- tot torenkranen.

torenkraan camera

Torenkraan

telescoopkraan camera

Telescoopkraan

vakwerkkraan camera

Vakwerkkraan

Meer veiligheid

Een camera biedt de machinist niet alleen gemak, maar tevens meer veiligheid tijdens zijn werk. Stelt u zich voor dat u een auto met geblindeerde ruiten moet besturen terwijl iemand via een portofoon aanwijzingen geeft.

Met een Orlaco camerasysteem voor torenkranen, telescoopkranen of vakwerkkranen is de machinist veel minder afhankelijk van de instructies van de aangever. Mocht bijvoorbeeld de last tijdens de hijsoperatie in onbalans raken, dan ziet de machinist dat zelf en kan hij sneller ingrijpen. Ook geeft het zichtsysteem de machinist de gelegenheid de instructie van de aangever zelf te verifiëren: een misverstand over links en rechts is immers snel gemaakt.

Kortom: met Orlaco kunnen machinisten veiliger en efficiënter werken.

Verbeterde efficiëntie

Een praktijktest heeft aangetoond dat een 'blinde' kraanoperatie met een Orlaco camerasysteem 21% sneller kan worden uitgevoerd. Uit de praktijk is ook gebleken dat een camerasysteem de nauwkeurigheid van het hijswerk aanzienlijk verbetert. De machinist is minder afhankelijk van derden door het Orlaco systeem, waardoor er minder nood is aan verbale communicatie, wat dan weer de efficiëntie van de kraan verhoogt.

Schadevermindering

Hoe groot het cliché ook; een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Grote kranen zitten vol met onoverzichtelijke kleine én grote hoeken. Er onstaan dan makkelijk schades, hetzij aan de kraan zelf, hetzij aan personen of objecten in de omgeving.

Een zichtoplossing van Orlaco geeft de machinist de extra ogen die hij nodig heeft, ongeacht de kraan of de situatie waarin gewerkt wordt. Onnodig leed en kosten worden bespaard.

Betere ergonomie

Moderne kranen zijn behoorlijk comfortabel, bijvoorbeeld door airconditioning of luchtgeveerde stoelen. De zitpositie in de cabine is echter standaard en gaat uit van een rechtopzittende machinist. Terwijl die juist vaak een onnatuurlijke houding moet aannemen om het werkproces te volgen, waardoor er blessures kunnen ontstaan. Of erger: de machinist raakt voor onbepaalde tijd uit roulatie.

Met een zichtoplossing van Orlaco behoudt de chauffeur een correcte lichaamshouding en ontstaat er een prettigere werksituatie. Dat is dubbele winst.