Camerasystemen voor grondverzetmachines: wat elke machinist wil zien

Veilig en nauwkeurig werken

Het camerasysteem van Orlaco houdt het gebied in de gaten waar de machinist normaal gesproken geen zicht op heeft: het gebied direct rond de machine. Zeker bij grote offroad-voertuigen is de ruimte meteen voor en meteen achter het voertuig aan het oog onttrokken. Als het gaat om veilig en nauwkeurig werken, is juist dát gebied belangrijk. Niet voor niets schrijft de ISO5006-norm voor dat het gebied op 1,5 meter hoogte en 1 meter rondom de machine duidelijk zichtbaar moet zijn. Nieuwe grondmachines moeten inmiddels aan deze norm voldoen.

Het geheim van productiviteit

Bij welk project uw grondverzetmachines ook betrokken zijn, het draait om productiviteit. Om efficiënte machine-uren, waarin grond of andere materialen verplaatst worden; zoveel en zo nauwkeurig mogelijk. Het geheim? Een goed samenspel tussen een vakkundige machinist en een functionele machine. Daarom is het goed dat u kan beschikken over een Orlaco-zichtoplossing. Deze helpt immers om machinisten veiliger, sneller en comfortabeler te laten werken. Dat is een winstpunt voor de machinist en een verrijking voor uw machines.

De camera: scherp beeld onder alle omstandigheden

De Orlaco-camera werd ontwikkeld om te werken in de zwaarste omstandigheden. Water, vuil, vorst, schokken, trillingen, fel zonlicht? Het beeld blijft scherp. De eisen waaraan de camera's voor offroad-voertuigen moeten voldoen in het kader van de ISO5006-norm zijn bijzonder hoog. Maar Orlaco heeft de lat nog hoger gelegd. In samenspraak met de grootste fabrikanten van grondverzetmaterieel (CAT, Volvo,...) ontwikkelde Orlaco camera's die de eisen op alle essentiële punten overtreffen, bijvoorbeeld als het gaat om schok-, trillings-, water- en temperatuurbestendigheid. En dat is niet zomaar; net bij extreme werkomstandigheden is goed zicht niet vanzelfsprekend. Duizenden machinisten in gans de wereld weten inmiddels dat ze zeker dan op hun Orlaco-camera kunnen vertrouwen.

De monitor: haarscherp en comfortabel

Met een Orlaco-zichtoplossing beschikt de machinist over een kleurenmonitor in zijn cabine waarop de omgeving rond zijn voertuig haarscherp in beeld wordt gebracht. Hij kan op één monitor de beelden van maximaal vier verschillende camera's bekijken. Dat is bijzonder veilig en comfortabel. De machinist heeft het risicogebied voortdurend onder controle en dit met weinig kijkbewegingen en zonder fysiek belastende kijkhoudingen. Daarom is het Orlaco-systeem een uiterst ergonomische oplossing.

Wat u moet weten over de Orlaco-camera's

  • U kunt tot maximaal vier camera's combineren op één monitor.
  • De camera's zijn 100% waterdicht (IP69). Het voertuig kan zonder problemen gereinigd worden met een hogedrukspuit.
  • De camera's zijn 'sunlight'-resistant. Ondanks felle of laagstaande zon heeft de machinist altijd scherp beeld.
  • De systemen zijn extra schok- en trillingsbestendig.
  • Zowel inbouw als opbouw van de monitor is mogelijk.
  • Alle producten voldoen aan de ISO16001- en de ISO13766-normen.

Kwaliteit: van proces tot product

Het ontwikkelen en produceren van een camera voor offroad-voertuigen is werk voor specialisten. Het is niet toevallig dat de marktleiders op het gebied van grondverzetmachines (CAT, Volvo,...) voor de producten van Orlaco koos. Deze voldoen immers ruimschoots aan de strengste geldende normen.

RDS Electronics heeft ruim 20 jaar ervaring met deze systemen. Wanneer uw machine dus af-fabriek geleverd wordt met het Orlaco-achterzichtsysteem en u dit systeem wenst uit te breiden (dodehoekzicht, zijzicht, radarsyteem,...), aarzel dus zeker niet om ons te contacteren.